top of page

HÄR KOMMER DEN: UTRUSTNINGSLISTAN!


Packningen är lika viktig som den är individuell och många frågor har dykt upp just gällande vad man faktiskt tar med sig på en expedition till Mt. Everest. Här kommer listan!

Vad har man med sig på en expedition till Mount Everest? Vad väger allt? Hur prioriteras packningen?

Frågorna är många och återkommande så jag tänkte att det är lika bra att ni får läsa listan själva!

Vad man har med sig till Everest och vad i packningen som prioriteras är väldigt individuellt. Många gånger känns det som att det finns lika många svar som det finns klättrare. De tips och råd som jag har fått inför denna expeditionen har minst sagt varierat men också varit väldigt lärorikt. Ta tacksamt emot att tips du snubblar över, testa och känn efter. I slutändan behöver du fundera ut vad som passar bäst för just dig. Det finns givetvis vissa saker som är ”standard” i en sådan här packlista, såsom storskor och dundräkt, men även de sakerna kommer i olika utformning, modeller, material och märken. Jag har haft som riktmärke att ta med mig så mycket utrustning som möjligt som jag redan har använt på tidigare expeditioner, som jag testat och är väl bekant med, och därefter prioriterat efter vikt och värme. Jag har även försökt att undvika alltför ”komplicerad” utrustning och plastdetaljer, då plast tenderar att spricka i låga temperaturer och ju enklare utrustningen är desto lättare (och mindre ”meckig”) blir den att hantera på hög höjd och med stora vantar. Jag ser fram emot att utvärdera min packning när jag kommer hem igen, vad som skulle ha prioriterats mer eller mindre.

Läs, testa, utvärdera och variera efter eget tycke och behov. Have fun!

Stort tack till alla mina samarbetspartners som har hjälpt mig att ta fram den bästa utrustningen som håller mig varm, torr och säker!

bottom of page