top of page

ANLÄNDE TILL TIBET OCH LHASA IGÅR!

Efter ca 1.5 tim i flyg från Kathmandu anlände vi igår till Lhasa beläget ca 3.655 möh (enligt klockan). Äntligen har vi tagit oss till bergen och den svala, friska luften. Höjden kändes vid när vi klev av flygplanet men kroppen förstod ganska snabbt vad det handlade om och anpassade sig därefter. Smidigt och smärtfritt tog vi oss igenom pass/visum kontrollen och drygt 1 tim senare var vi i Lhasa stad för att äta middag och checka in på hotellet. Det är första gången jag är här, men enligt andra så har Lhasa expanderat enormt och överallt åker vi förbi höga byggnader med stora tv skärmar på utsidan med blinkande ljus som lyser upp gatorna. Jag som inte har något att jämföra med, och kanske lite glad för det, förstår ändå den skillnad som det sägs ha blivit de senaste åren. Det är en något konstig känsla att förvänta sig en spartansk by med trähus och mötas av skyskrapor och restauranger.

Vi stannar i Lhasa i 2 nätter för att sedan ta oss vidare till nästa anhalt på lite högre höjd. Idag har vi besökt tempel och varit ute och promenerat i trappor, långsamt, för att acklimatisera oss. Igår kväll kände vi av jordbävningen som skakade hela vägen från Burma. Jag och min rumskamrat satt på hotellrummet när sängarna började gunga från höger till vänster. Den verkade dock avta snabbt och vi fick information om att det inte var något att oroa sig för. Speciell känsla att känna marken röra sig under fötterna. Hoppas att moderjord håller sig lugn de kommande veckorna.

bottom of page